haunted house - besökarna 2015

Tillbaka på fantastiska Bogesunds slott och denna gång med hela 20 skräckturer! Vi skapade nu en ännu tyngre, mörkare och mer dramatiserad upplevelse för våra gäster, eller som vi kom att kalla dem - "Besökarna"
Vi var heller inte själva i arbetet med produktionen, utan teamade upp med experterna på skräck - företaget Skrikfabriken, som jobbat med skräckproduktion i flera år tidigare. Återigen sålde turerna ut snabbare än kvickt, vilket gjorde oss ännu mer övertygade om det enorma intresse som finns för detta.

Vi uttökade antalet skådespelare, hade en nästan dubbelt så lång tur som nu upplevdes helt i grupp och kryddade det hela med en extra upplevelse utöver turen, nämligen "The last ride". Här fick den som ville glädjen att lägga sig raklång i en kista och få sig en tur till kyrkogården. Med hjälp av ett ljudband, utsöndring av lukter, rörelse och en slang som sprutade in luft skapades illusionen av att bli levande begravd. 

Samlingsplats var en lada intill slottsvandrarhemmet. Vi hade dekorerat med diverse makaber konst och så såklart vår kista vilket fungerade som en liten uppvärmning inför skräckturen. Våra gäster fick innan turens start fylla i ett avtal om att de gick med på våra spratt, samt vilken typ av upplevelse man önskade få; den vanliga turen eller "tredje gradens tur" där besökaren tillät våra aktörer att gå steget längre och faktiskt röra vid dem samt möjligen avlägsna en gäst från själva turen till ett okänt öde. I grupp färdades sedan besökarna upp till slottet med vår guide och även denna gång började turen i Riddarsalen högst upp i slottet och med plötsligt mörker. Turen innehöll sedan allt från läskiga barnkammare, en galen inspärrad kvinna till  ren och skär tortyr i slottets källare. 

Trailer

Dokumentär

Kuriosa! Action Film, med Anders Jacobsson i spetsen, har gjort den fina trailern och även följt och dokumenterat vårt arbete med produktionen. Anders Jacobsson känner vi som en av skaparna till kultrullen "Evil Ed".
Evil Ed trailer: https://youtu.be/q9NKlKuSemw