Haunted forest 2020

I skogen Montebello på Bogesund i Vaxholm berättar sägnen att häxor, magiker och andra med "oförklarliga förmågor" blivit utsatta för den mest fruktansvärda tortyr du kan tänka dig. Här blev dessa personer både lemlästade, hängda och brända på bål. De som överlevde, som klarade testen, lämnades ofta svårt deformerade och deras liv var förstört för alltid. Nu vilar en förbannelse över skogen och den som vågar sig in på dessa marker riskerar att aldrig återvända, då häxorna för evigt söker hämnd för sina fruktansvärda öden...

Vågar du ge dig in i den hemsökta Montebelloskogen? Är du beredd att ta risken att utsättas för häxornas hämnd?
 

Hur går det till?

Du bokar biljett till en av de starttider som finns angivna, en start per timme. Själva turen är beräknad att ta ca 15-20 minuter. Vi kommer att slussa er besökare i små grupper om 4-5 personer. Detta innebär att du kan få vänta en stund inom din valda timme innan det blir din tur. Men lugn, du kommer inte att ha tråkigt under tiden, upplevelsen startar redan när du anländer!

Det kommer att vara mörkt och du kommer att gå på skogsstigar. En god idé är att ta bekväma, stadiga skor och kläder efter väder. Varje grupp kommer att bli tilldelad en ficklampa, detta är den enda ljuskällan ni får. Det är inte tillåtet att lysa med egen lampa eller mobiltelefon. 

Barnturer
Turerna kl. 16:30 är anpassade för att passa åldrarna 8-14 år. Det betyder att turen är nedtonad när det kommer till skrämselelement, men det betyder inte att det inte är läskigt! Vi rekommenderar inte att barn under 8 år närvarar. Om man som vuxen vill gå med sitt/sina barn är man välkommen att göra det till barnpris, bokas som en vanlig barnbiljett. Detta är dock bara tänkt som en trygghet för de barn som behöver det och vi ser helst enbart en vuxen per max 5 biljetter. 

Vi gör allt för att corona-säkra eventet. Alla ficklampor och eventuella andra kontaktytor spritas mellan turerna, rekommenderade avstånd uppmanas att hållas både före, under och efter turen. Endast ett fåtal besökare går turen samtidigt och antalet besökare per starttid är anpassat för att begränsa antalet personer på platsen samtidigt. Du har sedan ditt eget ansvar att själv hålla avstånd och bara hålla handen med eller gömma dig bakom dina egna nära och kära. 

OBS! 
Med nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten fr.o.m. den 29/10 är vi ännu noggrannare med avstånd och att inte ha för många personer på samma yta. De föreställningar som inte redan är fullbokade har vi stängt bokningen för vid 50 personer och vi kommer att dela upp väntande publik i två grupper om max 30 personer med fullgott avstånd mellan sällskapen. Ni går turen i grupper om max 5 personer, i första hand i era egna sällskap. 


Vi spelar i lätt regn men inte om det öser ner, så om väderprognosen ser ostadig ut kan det vara bra att hålla ett öga på mailen ifall att vi blir tvungna att ställa in eller skjuta upp evenemanget med kort varsel. Ni får i så fall tillbaka pengarna för köpta biljetter alternativt blir erbjudna plats till annan tur i mån av plats. 
 

PRESS
Här hittar du tidningsklipp, trailers mm. samt pressbilder. 

Biljetter

Biljetter bokas via billetto.se
Det finns även möjlighet till gruppbokning med 10% rabatt vid bokning av minst 10 biljetter.
Följande datum och starttider finns att välja på:

24 oktober 
16:30-17:30 Barnturer
19:00-20:00 Ordinarie turer 
20:00-21:00 Ordinarie turer

 

31 oktober 
16:30-17:30 Barnturer - slutsålt
19:00-20:00 Ordinarie turer - slutsålt
20:00-21:00 Ordinarie turer - slutsålt
21:00-22:00 Ordinarie turer - fåtal biljetter kvar!

1 november
16:30-17:30 Barnturer - slutsålt
19:00-20:00 Ordinarie turer - fåtal biljetter kvar!
20:00-21:00 Ordinarie turer

Hitta hit

Adressen är Tenö 2, även Vaxholms Brukshundklubb fungerar då den ligger mittemot. GPS såsom exempelvis Google Maps hittar rätt om du slår in "Tenö 2" alternativt "Vaxholms Brukshundklubb". 

Med bil från Stockholm:
Väg 274 mot Vaxholm. Kör 7,1 km. Sväng höger till Pålsundsvägen skyltat mot Bogesund. Kör igenom hela Bogesundslandet. Strax innan du kommer fram till Pålsundsbron är det skyltat mot Tenö. Montebello ligger ca 250 meter in på vägen på vänster sida. 

Med bil från Vaxholm:
Sväng vänster (från Vaxholm) eller sväng höger (från Stockholm) vid Cirkel K och åk över Pålsundsbron ut mot Bogesund. Efter bron ta första vägen till vänster, mot Tenö. Åk ca 250 meter så finns parkeringen vid Montebello på vänster sida. 

Kommunalt från Stockholm:
Ta buss 670 mot Vaxholm som utgår från Tekningska högskolan alt. Danderyds sjukhus. Gå av hållplats Pålsundsvägen. Därifrån kan du promenera ca 15 minuter till spelplatsen. Du går då tillbaka något och tar vänster förbi CirkleK och vidare över Pålsundsbron. Efter bron går du in på första vägen till vänster, mot Tenö. Du är nu på rätt väg och anländer snart Montebello och parkeringen på vänster hand, startplats för turen. 

Buss 681 går även ut på Bogesund från Vaxholm alt. Kulla vägskäl. Se sl.se för tider och byten. 


GPS
WGS84: N 59° 23.6756', E 18° 19.3281'
Decimal: 59.3946, 18.3221

Trailer